21 Ekim 2008 Salı

ALİ NAZİK

MALZEMELER

200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

2 yorum:

peri dedi ki...

tarif çok güzel benim canım arkadaşım seni buldum sonunda herhalde ben perizat umarım tanışmışsındır.görüşmek dileğiyle

Ebru Somay Demir dedi ki...

Perizat numaram 0 212 863 40 71 beni mutlaka ara canım arkadaşım