21 Ekim 2008 Salı

LAZ BÖREĞİ

MALZEMELER

Muhallebisi için :

1 kg süt
3 adet yumurta
1.5 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt

Yufka için malzemeler :
1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı:

Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin

0 yorum: