MALZEMELER
1 Adet Koyun Karaciğer
2 Çorba Kaşığı Margarin
2-3 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
2 Çay kaşığı Sumak
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Limon
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım.
Bir tencerede margarini kızdıralım. Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım. Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim.(Suyunu çekinceye kadar) Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.
Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım. İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım.
Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım. Not: Ciğer pişirirken tuzu, ocaktan indirmeye yakın, en son malzeme olarak ilave etmelisiniz. Aksi takdirde ciğer sertleşir.
7 Ekim 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder