MALZEMELER
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavada margarini eritin
Yufkaların üzerine sürün
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın
sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin
buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavada margarini eritin
Yufkaların üzerine sürün
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın
sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin
buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
0 yorum:
Yorum Gönder