25 Eylül 2008 Perşembe

BOŞNAK BÖREĞİ

MALZEMELER

1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz

İçi İçin

200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

HAZIRLANIŞI

Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

0 yorum: