20 Kasım 2008 Perşembe

KOFİK DOLMASI

MALZEMELER

1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Böylece dolma içini hazırlayın.Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin

0 yorum: